Monday , March 8 2021

VEŞTI DURE Despre Busuioc! MOMENTELE CUMPLITE prin care Third artistulGabriela Bicescu, de la Secţia de Cardiologie in Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, a explicat pe îndelete ce a păţit, de fapt, Florin Busuioc.

Medicul a dat detalii Despre cum apare infarctul şi ce anume îl favorizează.

"Infarctul survine când un cheag de sânge astupă unul dintre vasele care irigă inima. Insta punctul de plecare al acelui cheag este aterosclerosis. Toate the vaseline noastre fac ateroscleroză, adică depunere de cholesterol pe pereţii interiori ai vasului de sânge. Procesus de ateroscleroză începe încă din copilărie. The maturitate, vasele de sânge incep să se ingroaşe mai mult sau mai puţin, in funcţie de anumiţi factori de risc: Fuma, obezitate, hypertensive arterială, hypercholesterolemie, diabet zaharat şi deloc de în genetical factorii ", precizat medicul Gabriela Bicescu.

"Sub acţiunea Altor factori precipitanţi (puseu de hypertensiune arterială, stress puternic, efort fizic intens, expunere la temperaturi extreme, abuz de alcool), peretele vasului încărcat cu ateroscleroză se poate fisura. Şi aşa cum se intâmplă când te juleşti la genunchi şi faci o coajă, tot astfel la nivelul peretelui respectiv se formează un fel de coajă pentru a opri sângerarea. Plăcuţele sangvine se adună în locul respectiv, iniţial având rolul de a repara fisura, în timp ele Duc la formarea unui cheag care astupă vasul. Astfel apare infarctul ", at conchis medicul.Source link